Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Poll: ‘Motie tegen staatssecretaris onterecht afgewezen’

Redacteur Zorg+Welzijn
Als het aan de zorgvisie-lezers lag, was de staatssecretaris vorige week niet ongeschonden uit het debat over het persoonsgebonden budget (pgb) gekomen.
Poll: ‘Motie tegen staatssecretaris onterecht afgewezen’

Het grootste deel van de zorgvisie-stemmers is het niet eens met de stelling dat de motie van afkeuring voor Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) terecht is afgewezen. Een meerderheid van 251 stemmers zag de staatssecretaris het liefst haar biezen pakken. Veldhuijzen van Zanten kreeg de steun van 125 Zorgvisie-lezers.

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

5 REACTIES

 1. Dat mevrouw van Zanten niet voor de eerste kritische noot opzij gaat is te waarderen. Echter haar maatregelen om het PGB te gaat geld kosten.
  Als alle autistische PGB gebruikers hun PGB gaan missen, moeten ze de op maat gesneden begeleiding elders in gaan kopen. Juist die op maat gesneden zorg was niet voor handen.
  Mijn man moet naar de gebruikelijke thuiszorg instelling toe om zijn om maat toegesneden zorg daar in te kopen.Echter, deze organisatie levert geen medewerkers die om 7.00 komen om te catheteriseren, te douchen en anaal te toucheren.
  Dus wordt deze geleverd door een ZZPer.
  De persoonlijke vezorging kan wel geleverd worden. Maar het bed verschonen wordt niet gedaan na ernstig transpireren ( moet 3 maal per week gebeuren en huishoudelijke hulp komt maar 1 maal per week)
  Medewerkers van de thuiszorg zijn van het noveau helpende en maken veel fouten waardoor er complicatie optreden en de zorg juist weer duurder wordt.
  Ik stel voor dat een groep deskundige gebruikers de minister gaan adviseren en dan kan er zeker bezuinigd worden zonder dat de gehandicapte de dupe wordt.
  Echter door te zeggen dat de zorg niet veranderd, redt deze mevrouw van Zanten het niet. Ik heb ervaring met verpleeghuisartsen. Zij staan te ver van de werkelijkheid af om constructief te kunnen bezuinigen. Ik naam graag de uitdaging aan van een uitnodiging door mevrouw van Zanten

 2. Lees alle reacties
 3. Ze doet het op zich redelijk, alleen jammer dat ze niet meer wist wat ze had toegezegd. Wel valt mij een toepasselijk spreekwoord ten oren: ‘de beste stuurlui staan aan wal’. Iedereen weet hoe het moet, maar ga er maar eens aan staan met 80 urige werkweken, 1.000 verschillende zorgonderwerpen. Ik vind dat ze het nog redelijk knap doet. Ze werkt echt vanuit haar overtuiging als zorgprofessional. En ja dat ze de zorgkosten niet met meer dan 15 mrd euro mag laten stijgen in 4 jaar tijd (60 naar 75) is begrijpelijk. Dus er moeten keuzes worden gemaakt. Maar keuzes doen altijd pijn. Alleen een echte leider kan dat aan. En ik zie in haar steeds meer een echte leider. Dus Marlies zet hem op!

 4. Veldhuijzen van Zanten voert met haar ploeg medewerkers een schizofreen beleid.Draaingen van 180 horen bij de dagelijkse realiteit, ik denk dat ze met alle onrust die ze veroorzaken mensen de zorg uitjagen, dit geldt zowel
  voor “oudgedienden” en nieuwe instroom.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.