Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Poll: Openbaar berispen artsen is geen hetze

Mark van Dorresteijn
Berispingen van artsen opnemen in het BIG-register is geen haatzaai-campagne tegen artsen. Dat vindt 59 procent van de bezoekers van Zorgvisie.nl. In totaal stemden 399 bezoekers.
Poll: Openbaar berispen artsen is geen hetze

Minister Schippers vindt dat patiënten moeten kunnen nagaan of hun arts ooit een waarschuwing of berisping heeft gekregen. De minister pleit er daarom voor dat berispingen worden opgenomen in het BIG-register, een openbare database waarin alle artsen en andere zorgverleners zijn opgenomen.

Toegankelijker

Het register moet ook gemakkelijker toegankelijk worden. “Ik heb het weleens geprobeerd, maar het is nu moeilijk om een geregistreerde arts ook daadwerkelijk te vinden”, zei Schippers. Zo is zelfs moeilijk te vinden of een arts zijn vak nog wel mag uitoefenen. Ook dat moet anders. Als voorbeeld noemde Schippers een orthopeed in het Waterlandziekenhuis in Purmerend, die vorig jaar is ontslagen omdat hij grote fouten heeft gemaakt bij operaties. “Deze man is herhaaldelijk berispt, maar dat was voor zijn patiënten nergens op te zoeken.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.