Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Potentieel vermijdbare sterfte daalt niet verder

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De omvang van zorggerelateerde schade in ziekenhuizen, waaronder complicaties en bijwerkingen, is tussen 2011/2012 en 2015/2016 significant gedaald. De potentieel vermijdbare schade en sterfte is tussen 2011/2012 en 2015/2016 echter niet verder gedaald, maar gelijk gebleven. Dat blijkt uit onderzoek van Nivel en Emgo/VUmc naar zorggerelateerde schade in ziekenhuizen.
Frank van Workum
Foto: Fotolia

Patiëntveiligheid draait om het zo ver

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Nu is de kans de norm voor patiëntveiligheid (NTA 8009) te verbeteren. NTA 8009 ‘Veiligheidsmanagementsysteem voor ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszorg verlenen’ wordt gereviseerd. U kunt tot 22 december 2017 commentaar leveren op de oude NTA 8009. Op http://www.normontwerpen.nen.nl/Home/Details/595 krijgt u toegang tot de norm. Per paragraaf kunt u aangeven waarom u de tekst wilt verbeteren en hoe de nieuwe tekst er volgens u uit moet komen te zien. Het commentaar wordt verwerkt in de ontwikkeling van NEN 8009.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.