Potentieel vermijdbare sterfte daalt niet verder

De omvang van zorggerelateerde schade in ziekenhuizen, waaronder complicaties en bijwerkingen, is tussen 2011/2012 en 2015/2016 significant gedaald. De potentieel vermijdbare schade en sterfte is tussen 2011/2012 en 2015/2016 echter niet verder gedaald, maar gelijk gebleven. Dat blijkt uit onderzoek van Nivel en Emgo/VUmc naar zorggerelateerde schade in ziekenhuizen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Frank van Workum
Foto: Fotolia
Premium

Patiëntveiligheid draait om het zo

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Nu is de kans de norm voor patiëntveiligheid (NTA 8009) te verbeteren. NTA 8009 ‘Veiligheidsmanagementsysteem voor ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszorg verlenen’ wordt gereviseerd. U kunt tot 22 december 2017 commentaar leveren op de oude NTA 8009. Op http://www.normontwerpen.nen.nl/Home/Details/595 krijgt u toegang tot de norm. Per paragraaf kunt u aangeven waarom u de tekst wilt verbeteren en hoe de nieuwe tekst er volgens u uit moet komen te zien. Het commentaar wordt verwerkt in de ontwikkeling van NEN 8009.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.