Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Premies zorgverzekeringen verschillen 240 euro

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het premieverschil tussen de basisverzekering van de grootste zorgverzekeraars is volgend jaar 240 euro. Dat bleek maandag met het bekend worden van de premie van de vijfde grote zorgverzekeraar CZ.
Premies zorgverzekeringen verschillen 240 euro

Univé Zekur is het goedkoopst met 1110 euro. De Amersfoortse rekent 1350 euro voor hetzelfde pakket, blijkt uit het overzicht van www.verzekeringssite.nl.

Zorgverzekeraars Menzis, Agis, Zilveren Kruis Achmea en VGZ maakten hun premie al eerder bekend. Bij de laatste drie betalen mensen 108,25 euro per maand, Menzis rekent 106,50 euro. CZ zit daar met 107,80 euro tussenin.

Jaarpremie 30 euro meer

De gemiddelde jaarpremie ligt volgend jaar rond 1284 euro. Dat is bijna 30 euro meer dan die van dit jaar, terwijl het kabinet op Prinsjesdag een verhoging met 11 euro voorspelde. Anderzorg komt met de grootste stijging: 5,5 procent. Zorg en Zekerheid heeft de premie voor de basisverzekering met 30 euro verlaagd naar 1313,40 euro.

Aanvullende verzekeringen

De premies voor de aanvullende verzekeringen gaan meer omhoog dan die van de basisverzekering, hoewel niet alle verzekeraars meer vragen. Salland rekent niet meer premie voor de aanvullende verzekeringen. Gemiddeld worden de premies 10 procent duurder, wat neerkomt op 45 euro, meldt Verzekeringssite.nl. De Friesland verhoogt het meest uitgebreide pakket met 40 procent en Zilveren Kruis Achmea verdubbelt de kosten voor het tandartspakket voor jongeren van 18-22 jaar. In het algemeen stijgen de tandartsverzekeringen met gemiddeld 14 procent. (anp)

Lees meer:

Nieuwe verzekering per maand opzegbaar

Zorgpremie DSW in 2012 36 euro hoger

Orthopeden boos over zorginkoop Menzis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.