Prins: ‘Te weinig regelarme zorg in Wlz’

Bestuursvoorzitter Greet Prins van gehandicaptenzorgaanbieder Philadelphia is teleurgesteld over het nieuwe wetsvoorstel voor de langdurige zorg. ‘Ik hoopte op meer aandacht voor regelarm werken in de wettekst, dat is een gemiste kans.’ Philadelphia presenteert vandaag haar eindrapport over haar experiment met Regelarme Zorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Prins: 'Te weinig regelarme zorg in Wlz'

Tijdens de presentatie van het rapport gaat Prins in discussie met directeur-generaal Langdurige Zorg Kees van der Burg (VWS), inspecteur-generaal Ronnie van Diemen (IGZ) en divisievoorzitter Norbert Hoogers van Achmea. ‘Ik wil deze instellingen uitdagen om anders controle uit te oefenen op de zorg zodat medewerkers met minder administratieve lasten opgezadeld worden’, zegt Prins. De oproep doet de bestuursvoorzitter naar aanleiding van het experiment met regelarme zorg bij Philadelphia. ‘Dat traject heeft bij ons echt tot een paradigmashift geleid.’

Paradigmashift

De paradigmashift is dat medewerkers in staat zijn om met veel minder regels te werken en dat zij minder last

1
30

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.