Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Psychiaters niet weg bij GGZ Delfland’

Psychiaters van GGZ Delfland hebben hun ontslag nog niet definitief ingediend. “Op dit moment staan alle psychiaters nog op de loonlijst”, laat woordvoerder Eva Eising van GGZ Delfland weten.
‘Psychiaters niet weg bij GGZ Delfland’

Eerder deze week kondigden negen psychiaters in een brief aan de raad van toezicht hun vertrek aan. Zij zien geen mogelijkheden tot verdere samenwerking met de raad van bestuur. Het NRC Handelsblad liet daarop weten dat niet alleen de negen psychiaters al vertrokken zijn, maar dat slechts acht van de dertig psychiaters nog werkzaam zijn bij GGZ Delfland.

Geen psychiaters vertrokken

“Dat bericht is gebaseerd op onjuistheden. Wij hebben naar mijn weten op dit moment gewoon 34 psychiaters op de loonlijst staan”, aldus Eising. Ook de Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ) weet niets van het vertrek van de psychiaters zoals dat wordt gemeld in het dagblad. “Wij vinden de situatie zorgelijk omdat hiermee de kwaliteit van zorg in het geding komt, maar wij weten alleen dat negen psychiaters hun vertrek hebben aangekondigd”, meldt woordvoerder Marijn Beelen van de IGZ.

Fraude en zwijggeld

In april dit jaar zegde een groep psychiaters het vertrouwen op in de raad van bestuur van GGZ Delfland. De psychiaters beweerden dat er werd gefraudeerd, dat werknemers werden weggepest, dat er zwijggeld werd gegeven en dat suïcideverslagen werden vervalst.

Onderzoek GGZ

Een onafhankelijk adviesbureau onderzocht de aantijgingen. In dat onderzoek zijn de genoemde beschuldigingen niet aangetroffen, wel kon de communicatie binnen GGZ Delfland beter. “Deze psychiaters kunnen zich niet vinden in de resultaten van het onlangs gepresenteerde onderzoek en schreven in een brief ontslag te zullen nemen bij GGZ Delfland.”, aldus de raad van bestuur in een reactie op hun aangekondigde vertrek.

Suïcideverslagen

Ook de IGZ liet onderzoek doen. Een onafhankelijke psychiater onderzocht de suïcideverslagen op mogelijke vervalsingen. Deze psychiater heeft alle verslagen vanaf 2007 bestudeerd en geen vervalsingen gevonden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Onderzoek: geen fraude bij GGZ Delfland

Deskundige onderzoekt crisis GGZ Delfland

Psychiaters GGZ Delfland beschuldigen raad van bestuur

2 REACTIES

  1. Waarom luistert niemand naar iemand die het ook echt kan weten dat de zorg ondermaats is.
    Nl een client of zijn omgeving,
    bijvoorbeeld iemand die door de Rechter is aangesteld de belangen van een client te behartigen : een mentor.
    Geen IGZ geen RvB zelfs geen RvToezicht wil hier naar luisteren…

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.