Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Psycholoog Tjebbes moet stoppen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft GZ-psycholoog Tjebbes uit Zaandijk het bevel gegeven te stoppen met zijn praktijk. De inspectie vindt dat de psycholoog niet in staat is op verantwoorde wijze zijn praktijk te voeren.
Psycholoog Tjebbes moet stoppen
Foto: IGZ

De inspectie constateerde dat adequate dossiervoering en het werken volgens richtlijnen en protocollen onvoldoende op orde is. Daardoor is de patiëntveiligheid onvoldoende geborgd. Het bevel van de inspectie houdt in dat Tjebbes per direct geen nieuwe cliënten meer mag aannemen. Bovendien moet hij zo snel mogelijk zijn huidige cliënten zorgvuldig overdragen aan een andere zorgverlener. Dat moet uiterlijk op 1 juni 2013 zijn gebeurd. De IGZ zal met onaangekondigde bezoeken controleren of Tjebbes zich houdt aan het bevel.

1 REACTIE

  1. Als ik de gronden zie waarop collega Tjebbes is veroordeeld tot stoppen, dan vermoed ik dat de beoordelaars in de eerste plaats ambtenaar/manager zijn: dossiervoering en het volgen van protocollen en richtlijnen scoorden onvoldoende. Geen woord over de kwaliteit van diens psycholoogschap. Daarover zouden we diens clienten moeten horen.Ik hoop dat zij reageren. Dan pas komt het belangrijkste criterium aan de orde, namelijk ‘psycholoogschap’. Een volkomen nieuw criterium tegenwoordig……..
    Helaas hebben wij het paard van Troje, namelijk bureaucraten en zorgverzekeringen in onze zorgprofessies binnengehaald. Alle wetten van Northcote Parkinson gingen vanaf dat moment de hoofdrol spelen. Zie: http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=70&t=115158&p=1513168
    Met groet van psycholoogjob

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.