Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

PvdA: ‘Cordaan-directeur moet ontslagvergoeding terugbetalen’

Directeur Karel Verweij heeft vorig jaar bij zijn vertrek bij de zorginstelling Cordaan een ontslagvergoeding van drie ton meegekregen, terwijl hij al een nieuwe baan had. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag.
PvdA: 'Cordaan-directeur moet ontslagvergoeding terugbetalen'

De centrale ondernemingsraad van Cordaan schrijft in een brief aan de voorzitter van de raad van toezicht, Emile Lohman, erg ontstemd te zijn over de vertrekbonus. De raad eist dat de regeling wordt teruggedraaid. ‘Het kan niet zo zijn dat Cordaan dergelijke ontslagvergoedingen verstrekt, terwijl honderden medewerkers op het punt staan om te worden ontslagen’, zegt voorzitter Marion Hogenes van de ondernemingsraad in de brief.

Vertrekbonus
Verweij is in september 2012 vetrokken, een besluit dat in overleg met de raad van toezicht was genomen, zo liet Cordaan weten. Van de vertrekbonus werd pas in het concept-jaarverslag 2012 melding gemaakt, schrijft het Financieele Dagblad. Naast zijn ontslagvergoeding kreeg Verweij tot het einde van het jaar zijn salaris doorbetaald. Lohman laat in het Financieele Dagblad weten dat Verweij dat laatste moet terugbetalen. Over de ontslagvergoeding waren contractuele afspraken gemaakt.


PvdA

Tweede Kamerlid Pierre Heijnen (PvdA) zegt op BNR dat minister Schippers moet ingrijpen en de ontslagvergoeding van Verweij moet aanpakken. Heijnen vindt dat Verweij de ontslagvergoeding moet terugbetalen. (FD)

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Foutje , bedankt ? ? ? Waarom alleen dit wezen laten terugbetalen ? De minister heeft wel belangrijker zaken te doen ..Bezuinigen op patiënten is vele malen gemakkelijker en …….goedkoper en….efficiënter ? ? De vele dissonante akkoorden vliegen ons om de oren . Mijn eerste zorg is : voldoende WATJES.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.