Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PvdA Eerste Kamer over EPD: ‘We zijn nog lang niet toe aan de bepaling van een standpunt’

Mario Gibbels
Vorige week vond er in de Eerste Kamer een expertmeeting plaats over het EPD. Dat heeft bij PvdA-Kamerlid Ing Yoe Tan tot veel nieuwe inzichten geleid maar tegelijkertijd zijn er ook nog veel vraagtekens. “De meningsvorming is nog in volle gang.”

“Ik kijk tevreden terug op de bijeenkomst. Het waren interessante sprekers. Achteraf ben ik nog steeds blij dat we ervoor gekozen hebben om er geen openbare bijeenkomst van te maken want ik had het idee dat daardoor iedereen meer vrijuit kon spreken. De bijeenkomst heeft bij mij tot nieuwe inzichten geleid maar tegelijkertijd zijn er ook nog steeds veel vragen. Wat dat betreft is de meningsvorming nog in volle gang en zijn we nog lang niet toe aan de bepaling van een standpunt.

Voortschrijdend inzicht

Ook bij de minister is trouwens sprake van voortschrijdend inzicht, gezien de inhoud van de uitgangspuntennotitie waarover hij met de beroepsorganisaties overeenstemming heeft bereikt en waarbij de regio een belangrijkere plaats heeft gekregen bij de invoering van het landelijk EPD. Het blijft toch complexe materie en je kunt niet verwachten dat in één middag alles duidelijk wordt. Er komt dan ook nog een tweede vraagronde en dan is het nog maar de vraag of daarna het wetsvoorstel in de Eerste Kamer behandeld kan worden. Dat weet je nooit van tevoren.

‘Blij met alle publiciteit’

Ik ben overigens blij met alle publiciteit die de expertmeeting heeft teweeg gebracht want uit onder meer het onderzoek van het Rathenau Instituut blijkt dat mensen nog onvoldoende weten van het EPD. Wat ook weer niet zo gek is, want het gaat om complexe materie. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.