Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Rabo ziet supermaatschap niet zitten

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De Rabobank is tegen specialisten die zich verenigen in supermaatschappen, omdat dit de relatie met het ziekenhuis ondermijnt. ‘Het doet mij denken aan de “samenwerking” tussen Prorail en de NS.’
Rabo ziet supermaatschap niet zitten
Premium

Michel van Schaik, directeur gezondheidszorg

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Raar he, dat de specialisten voor hun belangen opkomen. Als ze het zelf niet doen, zal een ander het ook niet doen. De huidige politiek die doorgevoerd wordt voelt enorm als dokter-bashing zonder dat daar een aanwijsbare noodzaak voor is.
   Europees gezien vallen de kosten voor de cure enorm mee. De specialisten verdien meer dan de gemiddelde europese collega, maar daar staat wel een hogere productiviteit tegenover van een uitmuntende kwaliteit. De zorgkosten zijn beteugeld door de huidige gemaximeerde normen.
   Kortom, wat is nou het probleem? Afgunst? Macht? Zeg het dan gewoon!

  3. ‘Van Schaik constateert dat de dokters het eigenbelang laten prevaleren’. Maar ook het belang van bijvoorbeeld een RABO bank als daar goodwill is geleend tegen ‘Libor’ achtige rentetarieven. Ik betreur het dat een gerespecteerd medewerker van de RABO bank zich schaart onder de artsen-bashers.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.