Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Radboud overlegt met OM over aangifte bedreiging

De raad van bestuur van het UMC St Radboud in Nijmegen wil als instelling aangifte doen van bedreiging. Aanleiding is de recente bedreiging van een verpleegkundige en een arts op de eerstehulpafdeling van het ziekenhuis. Deze medewerkers vrezen mogelijke wraakacties als zij persoonlijk aangifte doen.
Radboud overlegt met OM over aangifte bedreiging

In een bericht op de website meldt het St Radboud dat de bedreigde zorgverleners zelf ook nog overwegen of zij aangifte zullen doen. Zij worden daarbij begeleid door het management van het ziekenhuis. Vooralsnog is de eis van het Openbaar Ministerie (OM) dat zij op persoonlijke titel aangifte doen. De raad van bestuur van het St Radboud is echter van mening “dat aangifte van verbaal geweld en bedreiging van het zorgverlenend personeel ook door de instelling zelf zou moeten plaatsvinden”. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Simulator laat mensen expres vallen in St Radboud

Geen vervolging UMC St Radboud

Radboud heeft weer meest patiëntvriendelijke IVF

1 REACTIE

  1. Zelf werkzaam in een Zorginstelling in Breda. Lid geweest van de OR-VGWM Commissie , maar het beleid is dat alles wordt vertaald in Aangiftes. Adres is het Ziekenhuis . Het gaat ter ver , dat Medewerkers geen aangiftes meer durven te doen.Het kan wel ,dat je aangifte doet op je Personeelsnr. & Postbusnummer van de ZorgInstelling van de ZorgInstelling. Dat is een discussie waard.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.