Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Radboudumc opent epd voor buitenlandse ziekenhuizen

Mark van Dorresteijn
Epic-ziekenhuizen gaan medische informatie delen over de grenzen. Radboudumc heeft in Nederland de primeur en is per 21 juli gestart, tevens de start van de Nijmeegse Vierdaagse.
Radboudumc opent epd voor buitenlandse ziekenhuizen
Foto: radboudumc

De Epic-module heeft Care Everywhere en maakt het mogelijk voor zorgverleners om medische dossiers uit binnen- en buitenlandse ziekenhuizen te raadplagen. De digitale inzage en uitwisseling is vooralsnog beperkt tot Epic-ziekenhuizen in de Verenigde Staten en Canada.

Uitwisselen

Care Everywhere kan van vitaal belang zijn voor reizigers en bezoekers uit de VS of Canada, die in het Radboudumc belanden, wanneer ze in hun thuisland een Epic-patiëntendossier hebben. Andersom kunnen Radboudumc patiënten die in een Amerikaans Epic-ziekenhuis terechtkomen eveneens hun dossier laten raadplegen. Radboudumc: ‘Medicijngebruik, allergieën, onderzoeksuitslagen: de behandelaar ziet de medische voorgeschiedenis van de patiënt en kan er zijn beleid op aanpassen. Bovendien kan dossierinzage in een aantal gevallen het onnodig in gang zetten van onderzoek voorkomen. Onveranderlijke, vaststaande medische feiten hoeven immers niet opnieuw te worden aangetoond.’

Privacy

Om de nieuwe mogelijkheden voor externe dossierinzage veilig en met respect voor de privacy van de patiënten in te voeren, geldt een strikte procedure. De afdeling Spoedeisende Hulp van het Radboudumc is als eerste getraind in het werken met Care Everywhere. Andere zorgafdelingen gaan de komende maanden ook met Care Everywhere werken.

Aansluiting andere ziekenhuizen

De verwachting is volgens het Radboudumc dat binnen afzienbare termijn nog meer organisaties in binnen- en buitenland bij Care Everywhere aanhaken.

Epd / ZIS

Medische gegevens van patiënten worden verzameld in het elektronisch patiëntendossier/cliëntendossier. In het dossier epd/ZIS verzamelt Zorgvisie best practices en artikelen over dit onderwerp.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.