Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Radioloog Herma Holscher nieuwe voorzitter NVvR

Herma Holscher, radioloog en medisch manager Radiologie bij het HagaZiekenhuis Den Haag, is sinds 10 oktober voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Radiologie (NVvR), de wetenschappelijke vereniging van radiologen.
Radioloog Herma Holscher nieuwe voorzitter NVvR

Herma zat eerder al in de onderwijscommissie en de examencommissie van de NVvR en is voorzitter geweest van de sectie kinderradiologie.

 

Verandering

Holscher: Ik heb inmiddels zoveel radiologische en bestuurlijke ervaring, dat deze taak mij helemaal past. Het sluit mooi aan op mijn werk als medisch manager. Er gaat veel veranderen binnen de radiologie. Subspecialisatie van radiologen in de verschillende deelgebieden wordt steeds belangrijker. In de opleiding wordt hier al rekening mee gehouden: de arts in opleiding kiest na enkele basisjaren een differentiatie. Na de opleiding zijn er fellows in de diverse deelgebieden. Een andere grote ontwikkeling is de fusie in 2015 van de opleiding Nucleaire Geneeskunde en de opleiding Radiologie. Dat betekent dat ook beide wetenschappelijke verenigingen nauwer gaan samenwerken en gaan werken aan een fusie. Ten slotte is er een omvangrijke landelijke verandering gaande: er wordt een federatie gevormd, zodat alle wetenschappelijke verenigingen in de toekomst gaan samenwerken op het gebied van kwaliteit, opleiding en communicatie.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.