Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Reactie Nel Rietbroek, algemeen directeur Actie Zorg

Het spotje is heftig en laat je schrikken. Werkend in de Thuiszorg versta je de term ‘uitgekleed voelen’ wel degelijk. Ik bedoel dan niet de oude dame die zich zelf uitkleedt, alswel de ontwikkelingen en besluiten die worden genomen. Dit heeft betrekking op lage tarieven in de Wmo, tarieven AWBZ voor PV en OB die verlaagd worden, indicatiestelling OB-somatiek die sterk wordt aangepast en veel veranderingen op het gebied van indicatiestelling door gemeenten het voorbeeld van categorie 2 naar categorie 1. Cliënten kunnen het allemaal niet volgen. Kortom, meerdere besluiten die veel effect hebben op de thuiszorgmedewerkers en de organisaties. Voor thuiszorgmedewerkers wordt het er niet prettiger op door de onduidelijkheden, de lagere tarieven etc. Dit heeft effect op het feit dat zij met steeds meer werkdruk te maken krijgen. Onze insteek is juist medewerkers te behouden voor de thuiszorg, maar het gevoerde beleid van VWS staat daar vaak haaks op. Het beleid ‘Mensen zolang mogelijk Zelfstandig laten leven’ komt in de verdrukking als er zoveel veranderingen zijn op het gebied van indicatiestelling en korten op de bandbreedte van de indicatie.

Ik betreur deze ontwikkelingen ten zeerste en wil er vanuit mijn verantwoordelijkheid voor de thuiszorgorganisatie Actie Zorg alles aan doen om de aandacht voor Verbeteringen in de Thuiszorg te behouden en het mogelijk blijven maken om zelfstandig te blijven wonen. Ik reken op de medewerking van beleidsmedewerkers en de politiek.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.