Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rechter berispt microbiologen Maasstad

Redacteur Zorg+Welzijn
Drie artsen-microbiologen van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam zijn dinsdag op de vingers getikt door de tuchtrechter.
Rechter berispt microbiologen Maasstad
Foto: ANP Lex van lieshout

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) had de drie gedaagd omdat ze volgens de Inspectie adequater op hadden moeten treden bij de uitbraak van de gevaarlijke Klebsiellabacterie in 2010. De tuchtrechter heeft de microbiologen een waarschuwing gegeven.

BIG-register

De berisping komt in het artsenregister BIG-register te staan. De drie artsen werken nog steeds bij het Maasstad Ziekenhuis. Het ziekenhuis laat weten ‘geen aanleiding voor acties te zien’. Verder wenst het geen commentaar te geven.

Maatregelen

De bacterie dook in oktober 2010 in het ziekenhuis op. Pas in mei nam het ziekenhuis maatregelen. In totaal overleden 28 patiënten die besmet waren met de bacterie. Bij drie personen was de besmetting aantoonbaar de oorzaak van hun dood. In totaal raakten 107 patiënten besmet.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.