Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rechtszaak BTN tegen Enschede gaat door

Redacteur Zorgvisie
De rechtszaak die Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN) heeft aangespannen tegen de gemeente Enschede gaat door. Dat laat de brancheorganisatie weten.
ThuiszorgSchoon400.jpg
Fotolia.

BTN wil dat Enschede de thuiszorg in die gemeente niet over laat nemen door Buurtzorg, nu TSN failliet is. De brancheorganisatie vindt dat het aanbesteden van de zorg bij Buurtzorg ingaat tegen de aanbestedingsregels en dat er sprake is van verboden staatssteun. BTN stelde de gemeente eerder een ultimatum om terug te komen op het besluit, maar daar heeft Enschede niet op gereageerd. Daarom wordt de beslissing nu uitgevochten in de rechtszaal.

Rechtszaak
BTN is geen voorstander van het overnemen van zorg door Buurtzorg, omdat het vindt dat andere thuiszorgorganisaties hierdoor worden benadeeld. Het failliete TSN was de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland. Om de zorg van hen over te nemen, wil Buurtzorg gebruikmaken van een subsidie van miljoenen euro’s. Het kort geding tussen BTN en de gemeente Enschede vindt plaats op donderdag 19 mei.

Dossier Arbeidsmarkt
Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.