Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Regering moet meer geld in zorg steken’

Sarah Berends
Het aantal Nederlanders dat vindt dat de regering meer geld in de zorg moet steken is gegroeid naar 77 procent. Eind vorig jaar deelde twee derde deze mening. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).
‘Regering moet meer geld in zorg steken’
Foto: ANP Sash Alexander

Ook komt in het rapport naar voren dat de zorg als een steeds belangrijker maatschappelijk probleem ervaren wordt. Dit heeft met name met de hervormingen in de ouderenzorg per 1 januari 2015 te maken. Verder wordt er over onrust gesproken omtrent de zorgkosten.

Bezuinigen

In 2011 gaf het Centraal Planbureau aan dat in 2040 tussen de 19 en 31 procent van het bruto binnenlands product naar de zorg gaat. De komende jaren wil het kabinet daardoor een miljard euro op de zorg bezuinigen.

Van Rijn

Werkgeversorganisatie Actiz maakte zich deze maand zorgen, omdat zij had geschat op een ontslaggolf in de zorg van 55.000 banen. Staatssecretaris Van Rijn van VWS antwoordde op de zorgen dat hij zelf 16.000 ontslagen verwacht. Ook het SCP geeft aan dat vooral de werkloosheid een punt van zorg is.

2 REACTIES

  1. In dit land mag je niet ziek worden of zijn, dan ben afgeschreven door de rechtse dictators in Den Haag. Want die kosten hun geld en dat stekken ze liever in hun eigen zak om een luxe leven te hebben. Deze regering doet denken aan de nazipraktijken aan de WO2.

  2. Lees alle reacties
  3. ‘Men’ heeft altijd voor ‘gezondheid’ veel over. We denken graag, dat ziekte en aandoening ons ‘overkomt’en dat ‘de Overheid’ het met ons belastinggeld of via dure premies maar zal oplossen. Niets is minder waar, als de geneeskundigen de broodnodige preventiemaatregelen niet ‘verkopen’
    De nieuwe zorgcijfers zijn pijnlijk door het onderkennen, dat het hygiëneveld rond goede houding en kwalitatief goed bewegen bij de jeugd de laatste decennia toenemend is verlaten in plaats van versterkt. De hygiënediscussie rond reinheid en gezonde voeding is levendig en is effectief. Dat juist ons spierstelsel tijdens de groei via een complex van processen in de tijd ook de andere weefsels tot duurzaamheid brengt is een oude wijsheid. In de Verenigde Staten, waar dit hygiëneveld zelfs nooit bemand was ( houdingsonderricht, brede awareness doel goed houding, schoolartsenzorg op houding, heilgymnastiek etc.) stijgen de kosten rond nek-en rugklachtn en artrose echt de pan uit.
    Het begrip posture komt in geen boek voor. De jeugd heeft maar een kans om sterk en gezond te worden en de enorme aanwas aan Zivilizationskrankheiten te omzeilen. De eerste Euro voor gerichte, maar ook brede houdings-en bewegingshygiene bij de jeugd moet nog geoormerkt worden in de plannen. Dat is lastig in bezuinigingsronden. Maar gaat nog twee ministeries aan: Onderwijs en Sociale Zaken. Van Rijn moet op de koffie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.