Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Regio Rijnmond start pilot elektronisch transferdossier POINT

Mario Gibbels
Zorgregio Rijnmond gaat de overdracht van patiënten naar de zorgaanbieders in de regio verzorgen via het elektronisch transferdossier POINT.

In de regio Rijnmond werden transfertrajecten veelal op papier, per e-mail, fax en telefonisch gecommuniceerd tussen alle betrokken partijen. Eind januari zijn enkele zorginstellingen en de betrokken partijen gestart met een pilot traject om de complexiteit van het transferproces in de regio transparanter te maken en de ketenpartners de juiste ondersteuning te bieden. De pilot wordt uitgevoerd door RijnmondNet.

Regiobreed?

Met behulp van POINT kunnen alle regionale ketenpartners op basis van geautoriseerde en beveiligde toegang de transfertrajecten in POINT digitaal aanmaken, bijwerken en inzien via één applicatie. Naast de genoemde voordelen, biedt Regio Rijnmond hiermee haar patiënten een optimale begeleiding naar vervolgzorg. Medio januari zijn het Erasmus Medisch Centrum, het Sint Franciscus Gasthuis, De Stromen Opmaat Groep, Laurens, Thuiszorg Rotterdam en het CIZ met het pilot traject gestart. Aan het eind van het pilot traject wordt aan de hand van de behaalde resultaten bepaald of POINT regiobreed ingezet wordt. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.