Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Reinier de Graaf koppelt patiëntkamerbordjes aan epd

Mark van Dorresteijn
Het Reinier de Graaf ziekenhuis vereenvoudigt het werk voor verpleegkundigen met digitale patiëntkamerbordjes. De bordjes zijn automatisch gekoppeld aan het ChipSoft epd (EZIS). De bordjes zijn geplaatst in de nieuwbouwlocatie van het ziekenhuis
Reinier de Graaf koppelt patiëntkamerbordjes aan epd

De draadloze, digitale bordjes in het nieuwe ziekenhuis tonen welke patiënten op een kamer liggen. Verhuist de verpleging een patiënt binnen EZIS naar een andere kamer, dan wijzigen direct beide bordjes. Verpleegkundigen hoeven de kaartjes niet langer handmatig te vervangen. Tegelijkertijd wordt het risico op verkeerd spellen/schrijven van namen geminimaliseerd. ‘Het is een groot voordeel dat de bordjes flexibel ingericht kunnen worden’, vertelt Guido Pater, projectleider namens Reinier de Graaf. ‘Op de bordjes kunnen we informatie tonen over de actuele isolatie status. Deze informatie uit EZIS werkt als extra check naast de isolatieprotocollen (A4) die bij deze kamers horen te hangen.’

Iedere afdeling zijn eigen informatie

Het ziekenhuis beschikt over 284 bordjes, verdeeld over 20 verpleegafdelingen. Per afdeling is het mogelijk een andere lay-out van de bordjes in te stellen en andere informatie weer te geven. Op de kinderafdeling tonen de bordjes bijvoorbeeld de voornamen van de patiëntjes, in tegenstelling tot afdelingen waar volwassenen verblijven en waar de initialen en achternaam worden weergegeven. De bordjes zijn geïntegreerd in de huisstijl van Reinier de Graaf en zijn weggewerkt in speciale houders. Deze houders beschikken over een QR-code, waarop de facilitaire dienst extra diensten kan aanbieden.

Epd / ZIS

Medische gegevens van patiënten worden verzameld in het elektronisch patiëntendossier/cliëntendossier. In het dossier epd/ZIS verzamelt Zorgvisie best practices en artikelen over dit onderwerp.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.