Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Reinier Haga broedt nog ‘enkele maanden’ op toekomst

Redacteur Zorgmanagement
De ontvlechting van de Reinier Haga Groep moet nog altijd definitief vorm krijgen. In antwoord op de vraag naar de stand van zaken rond de in februari afgeblazen fusie laten de drie betrokken ziekenhuizen weten dat ze ‘nog midden in het proces van het vinden van de beste gezamenlijke oplossingen voor de toekomst’ zitten.
Fusie En Overname
Illustratie: SaulHerrera/Getty Images/iStock

‘Er zijn nog geen definitieve besluiten genomen’, aldus een woordvoerder. ‘Om die reden zijn we terughoudend met communicatie over mogelijke oplossingen en tussenstappen. We willen onnodige onrust vermijden, zeker in deze tijd waarbij de ziekenhuizen toch al onder grote druk staan vanwege de coronacrisis.’ Volgens de woordvoerder zijn verdere besluiten over de ontvlechting binnen enkele maanden te verwachten.

Scenario’s

Centraal uitgangspunt van elk mogelijk scenario is continuïteit, kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg voor patiënten. Eén van de mogelijke scenario’s is een voortzetting van de samenwerking tussen het LangeLand Ziekenhuis en het HagaZiekenhuis. In dit scenario is er een zelfstandige toekomst voor het Reinier de Graaf Ziekenhuis. Het vertrekpunt van dit scenario is: zorg dichtbij waar het kan en geconcentreerd in de regio waar nodig. Op dit moment wil de Reinier Haga Groep niet verder vooruitlopen op de uitkomsten van deze verkenning.

Bestuur

De bestuurlijke opdracht is er niet eenvoudiger op geworden met de recente personele mutaties in de top van de ziekenhuisgroep. Na zijn tijdelijke ministerschap stapte bestuursvoorzitter Martin van Rijn op 1 september over naar de koepel van woningbouwverenigingen Aedes. Het voorzitterschap wordt sinds zijn vertrek op interim-basis bekleed door Jeroen van Roon, die tevens CFO is. Bij het LangeLand Ziekenhuis maakte Erik Booden in oktober plaats voor interim-bestuurder Rinus van Riel. Het HagaZiekenhuis wordt geleid door Carla van de Wiel, die net twee jaar in dienst is. De belangrijkste bestuurlijke ‘cultuurdrager’ is zodoende directievoorzitter Carina Hilders van Reinier de Graaf in Delft, die al zeventien jaar in verschillende rollen in dit ziekenhuis actief is geweest.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.