Rendement zorgaanbieders is gehalveerd

Het rendement van Nederlandse zorgaanbieders is in vier jaar tijd gehalveerd. Bedroeg de winst in 2012 nog 2,2 procent van de totale opbrengsten, vorig jaar was dat 1,0 procent. Dat meldt EY op basis van de jaarverslagen van 1117 zorgaanbieders.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Espria-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

De zorgaanbieders hadden gezamenlijk een omzet van 59,3 miljard euro, met een resultaat van 0,6 miljard euro. Het rendement zakte daarmee in 2016 voor het eerst onder de kritische grens van 1,5 procent, blijkt uit de Barometer Nederlandse Gezondheidszorg 2017, die EY op basis van cijfers van Intrakoop heeft samengesteld. Halverwege 2016 liet EY al weten dat dit de verwachting was. Vijf zorgbranches hadden in 2016 bovendien een rendement dat onder de 1 procent zakte: de topklinische ziekenhuizen, revalidatiecentra, zelfstandige behandelcentra, geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg. Die laatste sector behaalde in 2016 als geheel zelfs een verlies. Dat komt volgens EY

0
653

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.