Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

René Medema wordt bestuursvoorzitter NKI-AVL

Mark van Dorresteijn
René Medema wordt de nieuwe bestuursvoorzitter en directeur Wetenschapsbeleid van het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam (NKI-AVL).
René Medema wordt bestuursvoorzitter NKI-AVL

Medema vervangt daarmee Ton Berns die het instituut de afgelopen twaalf jaar heeft bestuurd. Op 1 oktober zullen Medema en de medewerkers van zijn onderzoeksgroep in dienst treden van het NKI-AVL. Per 1 januari 2012 zal Medema alle bestuurlijke taken van Ton Berns overnemen.

Ervaring

Medema is momenteel hoofd van het Laboratorium Experimentele Oncologie van het UMC Utrecht. Zijn onderzoek richt zich op de werking van de celcyclus checkpoints, die zorgdragen voor betrouwbare segregatie van chromosomen tijdens de celdeling. Fouten in dit proces zijn een belangrijke oorzaak voor het ontstaan van kanker. De nieuwe voorzitter is geen onbekende in het NKI-AVL; hij was van 2001 tot 2005 al werkzaam als projectleider binnen de Research.

Berns blijft als onderzoeker

Berns blijft ook na 1 januari 2012 als onderzoeker betrokken bij het NKI-AVL. De groep waar hij leiding aan geeft, houdt zich bezig met het vinden van mogelijke behandelmethoden tegen longkanker en borstvlieskanker, twee kankervormen die op dit moment nog bijna niet te genezen zijn. Voor zijn onderzoek ontving hij in 2008 van koningin Beatrix de KWO-prijs. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter) (fotobron: NKI-AVL)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.