Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

René Smit bestuursvoorzitter ZorgSaam

René Smit wordt per 1 december bestuursvoorzitter van ZorgSaam in Zeeuws-Vlaanderen. Hij volgt Maarten Rutgers op die ad interim bestuurder was bij ZorgSaam.
René Smit bestuursvoorzitter ZorgSaam

De nieuw raad van bestuur van het Zeeuwse zorgconcern zal bestaan uit twee personen. Benoeming van de tweede bestuurder naast Smit met de portefeuille patiëntenzorg zal naar verwachting dit jaar nog plaatsvinden.

CV

René Smit is een ervaren econoom, met een lange ervarig als bestuurder bij de overheid, in de zorg en het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Hij studeerde economie aan de erasumus Universiteit Rotterdam en volgde managementprogramma’s bij de Londen Business School en bij INSEAD (Frankrijk). Smit was acht jaar bestuursvoorzitter van de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU). Na zijn vertrek bij de VU heeft hij bij het economisch adviesbureau Ecorys gewerkt als Director Special Accounts. Voor zijn benoeming bij de VU vervulde hij een groot aantal functies in het (semi) publieke bestuur. Hij was van 1990 tot 1996 wethouder in Rotterdam met in zijn portefeuille onder andere de haven van Rotterdam en financiën. Van 1996 tot 1999 was hij Directeur-Generaal voor openbare veiligheid bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Bestuursvoorzitter van het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ) in Dordrecht was hij van 1999 tot 2005. In deze rol gaf hij leiding aan de integratie van vier (regionale) ziekenhuizen waardoor er een modern en nieuw ziekenhuis op vier locaties ontstond, dat in samenwerking met andere zorgaanbieders in een breder en kwalitatief beter aanbod kan voorzien.

Personalia

Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.