Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Republikeinen stemmen voor vervanging Obamacare

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft donderdagavond met een minieme meerderheid van van enkele stemmen ingestemd met een wijziging in de zorgwet die onder de vorige president Obama werd ingevoerd. De meeste Republikeinse leden van het huis stemden voor. Alle 193 Democratische leden stemden tegen.
obama400.jpg

De goedkeuring van het plan om Obamacare te vervangen door een door de Republikeinen opgestelde wet kan gezien worden als een succesje voor president Trump. In maart sneuvelde een eerdere versie van deze wet nog voordat deze in stemming kwam in het Huis.

Senaat
De Senaat moet het plan nog goedkeuren. Verwacht wordt dat dit nog zeker een maand gaat duren omdat veel senatoren nog wijzigingen in de plannen willen doorvoeren. De Republikeinen hebben met 52 zetels een zeer kleine meerderheid in de Senaat, tegen 48 stoelen voor de Democraten.

Trump
Trump zei er alle vertrouwen in te hebben dat zijn wetsontwerp voor de gezondheidszorg ook in de Senaat voldoende steun krijgt. Zijn plan zal volgens hem zelfs nog beter worden. ‘Jullie premies gaan naar beneden”, hield hij zijn gehoor in de rozentuin bij het Witte Huis alvast voor. ‘Obamacare is absoluut dood’. Volgens parlementsvoorzitter Paul Ryan is er nog heel wat werk aan de winkel voordat de nieuwe zorgwet van kracht wordt.

Vrees
Tegenstanders van de plannen van Trump zijn bang dat miljoenen Amerikanen met de nieuwe wet weer zonder zorgverzekering komen te zitten. Daarnaast worden strengere voorwaarden gesteld om chronisch zieken te verzekeren en bestaat de vrees dat zij veel meer geld moeten betalen voor zorg. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.