Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Respect Thuiszorg gaat volledig over op iPad

Mark van Dorresteijn
Respect Zorggroep Scheveningen is sinds deze week volledig overgestapt op het gebruik van iPads door alle ambulante zorgverleners in hun thuiszorgtak. De iPads zijn uitgerust met Careware for iOS, de mobiele app van het planning- en registratieplatform van softwareontwikkelaar helpLine.
Respect Thuiszorg gaat volledig over op iPad
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Later dit jaar voegt de Respect Zorggroep nog een app toe waarmee zorgverleners ook zorgdossiers snel onderweg kunnen inzien en bewerken.

Voordelen iPads

Kevin Berkhof, hoofd ict van Respect Zorggroep Scheveningen: ‘We zijn nu volledig over op iPad. Het besturingssysteem iOS van Apple biedt een zeer stabiele infrastructuur die bovendien makkelijk op afstand is te beheren. Daarnaast is het ons doel als Respect Zorggroep om alle benodigde informatie over zorgbehoeften van cliënten en de daadwerkelijk geleverde zorg haarfijn inzichtelijk te maken. Careware helpt ons bij het plannen van optimale routes rekening met belangrijke variabelen zoals zorgzwaarte, voorkeursmedewerkers van cliënten en deskundigheid van de zorgverleners. Vervolgens begeleidt de app onze medewerkers eenvoudig naar het juiste adres waar zij ter plekke de geleverde zorg registreren.’

Thuiszorg en iPads

‘Respect Zorggroep is de derde thuiszorgorganisaties in Nederland die onze software op iPads laat draaien’, vertelt Hereward Burgers, managing director van helpLine. ‘Dit past in een trend, want het gebruik van iPads in de thuiszorg groeit snel. Ten eerste omdat het grote scherm van een iPad en het besturingssysteem het gebruikersgemak voor zorgverleners enorm vergroot. Ten tweede omdat het plannen van afspraken en registreren van zorg via touchscreens zo langzamerhand de standaard in de markt wordt en ten derde omdat het toevoegen en beheren van zorgspecifieke apps op de iPad zeer eenvoudig is. Voorbeelden hiervan zijn een app voor het elektronisch cliënten dossier (ECD) en apps die ‘zorg op afstand’ middels beeldbellen mogelijk maken.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.