Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Richard Kamman CIO Prinses Máxima Centrum

Richard Kamman is sinds 1 januari 2016 de nieuwe Chief Information Officer (CIO) bij het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.
kamman400.jpeg

Kamman is in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor de uitbouw van de gehele ICT-omgeving van het nieuw te bouwen Prinses Máxima Centrum. De oplevering van de nieuwbouw vindt eind 2017 plaats, de opening volgt enkele maanden later in 2018.

Kamman heeft zeer ruime ervaring met de ontwikkeling en  implementatie van informatietechnologie in de gezondheidszorg. Hij was werkzaam in het UMC Groningen, UMC St Radboud en tot eind 2015 in het Amphia Ziekenhuis. Ook was hij tot eind 2015 voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor klinische fysica.

CIO
Het gebruik van ICT in de zorg is steeds verder geïntegreerd in bedrijfsprocessen en besturing. Niet alleen in ondersteunende en bestuurlijke processen maar vooral ook in het primaire (zorg)proces is de afhankelijkheid van goed functionerende ICT fors toegenomen. Een ontwikkeling die ook is te zien op de terreinen onderzoek en onderwijs. Om de strategische ambities voor de (nabije) toekomst te kunnen realiseren, is het doorvoeren van omvangrijke ICT vernieuwingen en keuzes noodzakelijk.

Kinderoncologie
Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is een initiatief van ouders van patiënten en professionals in de kinderoncologie in Nederland om alle topexpertise op zorg- en onderzoeksgebied samen te bundelen in één nationaal kinderoncologisch centrum.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.