Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Richtlijn triage op SEH herzien

Na feedback uit de praktijk is de richtlijn ‘Triage op de spoedeisende hulp’ herzien met een meer praktijkgerichte aanpak. Een belangrijk onderdeel van de herziening is de toevoeging van een implementatieplan gebaseerd op praktijkonderzoek en meer aandacht voor de validiteit van het systeem.

De herziening van de richtlijn ‘Triage op de spoedeisende hulp’ is een samenwerking tussen Lectoraat Acute Intensieve Zorg van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), de Nederlandse Vereniging Spoedeisende Hulp Verpleegkundigen (NVSHV) en het Landelijk Expertisecentrum Verpleging en Verzorging (LEVV). Hierbij bleek uit literatuur onderzoek dat er geen keuze kan worden gemaakt voor een systeem. De twee systemen waarmee in Nederland op de SEH het meest gewerkt wordt, het ESI als het MTS, voldoen beiden aan de validiteitseisen. Maar een beleidsmedewerker van het HAN benadrukt dat er meer onderzoek moet volgen. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Bussemaker wil één richtlijn bij reanimatie

KNMG herziet richtlijn online voorschrijven

KNMG past richtlijn vrije artsenkeuze aan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.