Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ridderkerk wint WMO-rechtszaak

De gemeente Ridderkerk heeft de rechtszaak over de aanbesteding van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gewonnen. De zaak was aangespannen door thuiszorgorganisatie Internos.

Internos, al tientallen jaren de grootste thuiszorgaanbieder in Ridderkerk, was bij de aanbesteding buiten de boot gevallen.

Juridisch correct

De zorgorganisatie betoogde dat het onmogelijk is om voor de tarieven die de gemeenten biedt (18,80 voor de HV2) de kwaliteit te bieden die de gemeente eist. Ook vond Internos dat de weging van de gunningscriteria niet goed was gegaan. Maar volgens de rechter is de procedure in overeenstemming met de Europese aanbestedingsrichtlijnen. Internos beraadt zich nog op een hoger beroep.

Klanten werven voor pgb

Ondertussen gaat Internos door met het overzetten van klanten naar een persoonsgebonden budget (pgb). Directeur José Boxelaar denkt dat alle klanten dat doen en verwacht dat er geen ontslagen gaan vallen. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.