Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rien Meijerink voorzitter toezicht ’s Heeren Loo

Mark van Dorresteijn
Rien Meijerink is per 1 april 2015 de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van de ’s Heeren Loo Zorggroep. Hij neemt de taken over van Harm Bruins Slot.
Rien Meijerink
Foto: 's Heeren Loo

Meijerink werkte aanvankelijk bij de landelijke overheid, waar hij bij diverse ministeries topfuncties bekleedde, waaronder die van Secretaris Generaal bij het ministerie van OCW, later in de universitaire wereld en de zorg. Zo was hij voorzitter van de raad van bestuur van het Erasmus MC en voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Zorg. In die laatstgenoemde functie adviseerde hij rechtstreeks aan de minister. Tevens heeft hij tal van relevante nevenfuncties bekleed. Hij was voorzitter van de raad van toezicht van het Groene Hart Ziekenhuis en gaf leiding aan de raad van toezicht van de Universiteit van Utrecht. ‘Met zijn aanstelling krijgt ’s Heeren Loo Zorggroep opnieuw een veelzijdige en ervaren bestuurder en toezichthouder, die veel hart heeft voor de zorg en als geen ander weet hoe het openbaar bestuur werkt’, aldus de organisatie.

Sterke focus op kwaliteit

Het is volgens ’s Heeren Loo mede de verdienste van Harm Bruins Slot dat de organisatie de veranderingen in de zorg met gepast zelfvertrouwen tegemoet kan zien. ‘Onder zijn toezicht heeft ’s Heeren Loo zich ontwikkeld tot een zorginstelling waarin iedere cliënt meetelt. Een instelling met een sterke focus op kwaliteit en een gezonde, transparante bedrijfsvoering. In de afgelopen jaren heeft hij de Raad van Bestuur steeds scherp gehouden en met raad en daad ondersteund, ook als het spannend werd. Daarvoor zijn zowel de raad van commissarissen als de raad van bestuur hem bijzonder erkentelijk.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.