Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rijnland en Diaconessenhuis doen fusieverzoek

Het Diaconessenhuis Leiden en Rijnland Zorggroep willen fuseren. Dat maken beide ziekenhuizen vandaag bekend. Doel van de eventuele fusie is het behouden van zorg voor de regio.
Rijnland en Diaconessenhuis doen fusieverzoek

Het voornemen om te fuseren wordt aangemeld bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het besluit wordt tevens voorgelegd aan de ondernemingsraden, de cliëntenraden en de Verenigingen Medische Staf.

Eisen

Het Diaconessenhuis Leiden en Rijnland Zorggroep willen samenwerken om gezamenlijk te kunnen voldoen aan de steeds strengere kwaliteits- en volumenormen vanuit beroepsgroepen en verzekeraars. In het geval de ziekenhuizen niet zouden voldoen aan deze eisen, dan verdwijnt er bepaalde ziekenhuiszorg uit de regio, zo schrijft de Rijnland Zorggroep op haar website.

Eigen profiel

In het nieuwe zorgprofiel dat door de ziekenhuisfusie zou ontstaan, kunnen patiënten in ieder geval blijven rekenen op poliklinische en basis ziekenhuiszorg zoals deze nu geboden wordt op de drie ziekenhuislocaties. ‘Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat patiënten de zorg dichtbij huis houden. De locaties krijgen elk een nog nader te bepalen eigen profiel. Dat wil zeggen dat sommige operaties en onderzoeken op een bepaalde locatie plaats zullen vinden.’

Enquête

Uniek is dat patiënten en inwoners uit de regio al tijdens het onderzoek naar mogelijke samenwerking hun mening konden geven via een enquête en tijdens informatiebijeenkomsten. Ruim 75 procent van de respondenten staat neutraal tot positief tegenover samenwerking.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.