Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rijnstate en ChipSoft starten implementatie HiX

Rijnstate en ChipSoft verlengden dinsdag 18 april hun partnerschap. De eerste stap van de intensievere samenwerking wordt de implementatie HiX, het ZIS/Epd van ChipSoft. Rijnstate zit nu nog op Ezis van ChipSoft.
chipsoft.jpg

Rijnstate gaat ook deelnemen aan de landelijke gebruikersgroepen van ChipSoft en er wordt een gezamenlijk innovatiefonds opgericht. Dat fonds wordt gebruikt om innovatie te creëren en te versnellen. Denk hierbij aan het verder ontwikkelen van het EPD en eHealth-toepassingen en het doen van onderzoek.

Beslisondersteuning
Bestuursvoorzitter Wim van Harten van Rijnstate: ‘Om de beste zorg te kunnen leveren, moeten we blijven vernieuwen. Oók op het gebied van ICT. HiX gaat al onze medewerkers op alle locaties op uniforme wijze ondersteunen. Iedereen beschikt overal over actuele en volledige informatie. Het EPD biedt ook slimme beslisondersteuning voor onze zorgprofessionals en maakt het mogelijk om beter samen te werken met onze zorgpartners en om patiënten nóg meer digitale service te verlenen.’

Standaard content
CEO Hans Mulder van ChipSoft verheugt zich op het werken aan vernieuwende oplossingen samen met Rijnstate. ‘Rijnstate gaat volledig over op de standaard content van HiX. Daarmee beschikken ze over een gestandaardiseerde, gestructureerde en gespecialiseerde inhoud van het EPD die zich in andere zorgorganisaties heeft bewezen en continu wordt doorontwikkeld. Wij zijn blij Rijnstate te verwelkomen bij de continu groeiende groep ‘standaard content ziekenhuizen’. Omdat iedereen profiteert van de ontwikkeling van standaard content is de komst van Rijnstate een verrijking voor het zorglandschap.’

Dossier ZiS/Epd
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.