Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rijnstate wint Nationale Patiëntveiligheid Award 2008

Ziekenhuis Rijnstate van Alysis Zorggroep is de winnaar van de Nationale Patiëntveiligheid Award 2008. Sinds de oprichting van een Spoed Interventie Team in 1997, heeft het ziekenhuis een daling van 25 procent van het aantal reanimaties gerealiseerd. Daarmee is het een duidelijk succesvol project.
Rijnstate wint Nationale Patiëntveiligheid Award 2008

De Nationale Patiëntveiligheid Award is een initiatief van het Veiligheidsprogramma ‘Voorkom schade, werk veilig’. “Het is een erkenning voor het werk dat onze medische en verplegende staf heeft verricht om de patiëntveiligheid te optimaliseren”, aldus Frank Bosch, intensivist van Ziekenhuis Rijnstate. “De prijs is bovendien een geweldige motivatie voor alle artsen en verpleegkundigen die dag in, dag uit nauw bij patiënten betrokken zijn.”

Kern veiligheidsmanagement

Het project van ziekenhuis Rijnstate voldoet aan alle gestelde criteria voor de prijs. Het is origineel, over te nemen door andere ziekenhuizen, het heeft concrete resultaten en is volledig geborgd in de dagelijkse praktijk. Het project raakt de kern van het veiligheidsmanagement in de ziekenhuizen. Het Spoed Interventie Team verbetert niet alleen het kwaliteitsniveau op de afdeling maar in het hele ziekenhuis omdat verpleegkundigen en artsen worden getraind in het signaleren van vitaal bedreigde patiënten. (Zorgvisie – Berber Bast)

Lees ook:

Ziekenhuizen voldoen niet aan veiligheidsnorm

Veiligheid voor patiënt én personeel

IGZ reikt prijs voor patiëntveiligheid uit

Regieorgaan kwaliteit en veiligheid in 2009

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.