Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rijnstate wint Nationale Patiëntveiligheid Award

Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem heeft de Nationale Patiëntveiligheid Award gewonnen. Uit vijftien inzendingen koos een jury het initiatief van inzet van een Spoed Interventieteam (SIT) van verpleegkundige Rommy te Vaarwerk en intensivist Frank Bosch van het Ziekenhuis Rijnstate.

Het SIT is in 1997 in Arnhem opgezet voor ziekenhuispatiënten bij wie de conditie plotseling verslechtert en bij wie snel de juiste dokter aanwezig moet zijn. Daarbij gaat het vooral om patiënten in levensgevaar. Uit onderzoeksresultaten blijkt volgens Ziekenhuis Rijnstate dat het aantal reanimaties is gedaald.

De Nationale Patiëntveiligheid Award is een project van NVZ vereniging van ziekenhuizen, Orde van Medische Specialisten, Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging (LEVV) en Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN). De jury bestaat Pieter Vierhout, oud voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten en lid raad van bestuur Albert Schweitzer Ziekenhuis, Diana Monissen, directeur-generaal curatieve zorg VWS en jury voorzitter is zorgmanager van het jaar Claudia Zuiderwijk, bestuursvoorzitter van de Tergooiziekenhuizen. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Klink: ‘Veiligheid ziekenhuizen kan beter’

Veiligheid voor patiënt én personeel

Regieorgaan kwaliteit en veiligheid in 2009

Dossier zorgmanager van het jaar

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.