Rijnstreek investeert 7,5 miljoen in zorgopleidingen

Zorgwerkgevers in de regio Rijnstreek investeren gezamenlijk 7,5 miljoen euro in bijscholingstrajecten voor medewerkers. Het doel is zoveel mogelijk mensen te behouden voor de zorg. Van het bedrag is 3 miljoen afkomstig uit de Regeling Cofinanciering Sectorplannen van Minister Lodewijk Asscher (SZW).
Nieuwe post-hbo Wijkverpleegkunde

Het regionale Sectorplan Zorg voor de Rijnstreek is opgesteld door Care2Care, het regionale samenwerkingsverband van 32 werkgevers in zorg en welzijn. Het is een bundeling van de opleidingsplannen van deze 32 zorgaanbieders, die gezamenlijk zo’n 30.000 medewerkers in dienst hebben. Doel van het plan is om ongeveer 3.500 van hen op te leiden voor ander werk in de zorgsector en daarmee zoveel mogelijk ontslagen te voorkomen.

Opleiding

‘Ons plan richt zich alleen op bijscholing en niet op mobiliteitstrajecten en dergelijken’, zegt projectmanager Hans van Hengel van Care2care. ‘Het is de afspraak dat de landelijke brancheorganisaties als ActiZ en VGN sectorplannen

1
20

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.