Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Rik van der Meer stapt op bij KNMP

Marit van Os
Rik van der Meer heeft vandaag om persoonlijke redenen zijn voorzitterschap van de farmaciekoepel KNMP neergelegd. Van der Meer aan zijn mede-bestuursleden laten weten.
Rik van der Meer stapt op bij KNMP

Het bestuur van de KNMP heeft respect voor zijn besluit, maar betreurt het vertrek van Van der Meer. Van der Meer is in 2012 als eerste voorzitter in de geschiedenis van de KNMP door de leden tot voorzitter gekozen. Onder het voorzitterschap van Rik van der Meer is een aantal belangrijke stappen gezet voor de erkenning van apothekers als de medicijnexpert en zorgverlener naast de patiënt en diens arts en wijkverpleegkundige. Ook is onder zijn leiding de governance van de KNMP ingrijpend gemoderniseerd. Het bestuur van de KNMP bedankt Rik van der Meer voor de goede samenwerking en zijn grote inzet voor de KNMP en de belangen van apothekers.

2 REACTIES

 1. Bij het bericht van zijn aanstelling (ruim een jaar geleden) schreef ik hier hoe lastig de positie van de KNMP en haar voorzitter was. Een scherpe strategische visie, goede relaties met VWS en het ontwikkelen van een flinke dosis realiteitsgevoel bij de leden zijn nodig om de huidige marktomstandigheden te overleven. Doe dat en not all is lost.
  Helaas heeft de KNMP op alle drie de fronten tekortgeschoten. Het is zeer de vraag of een andere voorzitter een beter resultaat zou hebben bereikt. Toch wil ik de opvolger graag adviseren om de deuren te openen en wel strategische kennis van buiten in te huren. Als was het maar om de eigens situatie beter te begrijpen en te brainstormen over mogelijke strategien. Doe eens wild en nodig een paar strategen van verschillend pluimage uit. Mensen die begrijpen wat marktwerking is, die de apothekersmarkt begrijpen, die begrijpen wat er fout kan gaan bij marktwerking en voor welke argumenten de overheid nu nog (gegeven de veranderende verantwoordelijkheden) gevoelig is.

 2. Lees alle reacties
 3. Persoonlijke redenen?
  VEILINGEN FISCUS
  Veilingen van een apotheek-inventaris, wellness centrum en inventaris kleermakerij in Den Haag
  De belastingdienst in Zuid-Holland heeft diverse executieveilingen aangekondigd.
  Veiling 1
  Het gaat om een bedrijf aan de Prins Hendrikplein 3 in Den Haag, welke voor rekening komt van Apotheek Havinga BV (17 juli).
  Aangeboden wordt: complete apotheek-inventaris
  –De KNMP en dhr RvdM doen er beter aan om de zaak klip en klaar naar buiten te brengen. Nu gaan er allerlei geruchten de rondte en die doen de extramurale farmaceutische zaak geen goed.
  Heeft dit te maken met het preferentie beleid? Wordt hier een apotheker vermalen door eendrachtige samenwerking tussen fiscus en verzekeraars? Of ligt het anders?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.