Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rinus van Riel versterkt bestuur de Viersprong

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Ggz-aanbieder de Viersprong verkeert in financieel zwaar weer. De raad van toezicht heeft Rinus van Riel benoemd tot tijdelijk extra lid van de raad van bestuur.
Rinus van Riel versterkt bestuur de Viersprong

De Viersprong heeft over 2013 en 2014 verlies geleden, waardoor het eigen vermogen is aangetast. De ggz-instelling met vestigingen in Brabant, Rijnmond en Amsterdam haalt een relatief groot deel van zijn omzet in de curatieve ggz. Daardoor wordt de Viersprong, die is gespecialiseerd in problemen rond persoonlijkheid, gedrag en gezin, relatief hard geraakt door de invoering van prestatiebekostiging. Een deel van de jeugdzorg is, met een forse bezuiniging, naar gemeenten gegaan.

Interim-manager Van Riel

Van Riel is binnen de Raad van Bestuur primair verantwoordelijk voor financiën en bedrijfsvoering. Zijn opdracht is vooral het verbeteren van de financiële processen en werken aan een financieel gezonde toekomst van de Viersprong. Van Riel is econoom en doet sinds 1996 interim-klussen in de gezondheidszorg. Hij komt vaak in beeld om zorgorganisaties financieel gezond te maken. Hij was onder meer actief bij het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis en het Zaans medisch Centrum.

Roel Verheul

Het bestuur bestaat verder uit hoogleraar Roel Verheul. De bijzonder hoogleraar persoonlijksheidsstoornissen blijft voorzitter. Verheul wil geen mededeling doen over de positie van de huidige financiële man Rob van der Plank. De Viersprong wil in 2015 weer winst maken en ziet daarvoor goede mogelijkheden. Voor 2015 zijn goede contracten gesloten met verzekeraars en gemeenten, waarbij sprake is van productiegroei.

Multi Systeem Therapie

De Viersprong is gespecialiseerd in nieuwe curatieve behandelingen voor doelgroepen die tot nu toe vooral intramuraal worden behandeld. De Viersprong doet dat voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen. De Multi Systeem Therapie (MST) richt zich niet primair op individuele patiënten, maar ook op de belangrijkste mensen in hun omgeving.

Geestelijke gezondheidszorg

Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz).
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.