Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rivas wint rechtszaak over huishoudelijke hulpen

Marit van Os
De nieuwe zorgaanbieders die in Gorinchem en omgeving Wmo-zorg aanbieden, moeten de huishoudelijke hulpen van Rivas Zorggroep en AV Zorggroep overnemen tegen de huidige arbeidsvoorwaarden. Dat heeft de rechter donderdag geoordeeld in een kort geding.
Rivas wint rechtszaak over huishoudelijke hulpen

Rivas Zorggroep had een kort geding aangespannen tegen onder andere Tzorg, TSN Thuiszorg en Thuiszorg Inholland. Dit zijn de winnaars van de Wmo-aanbesteding voor 2013 in zeven gemeenten rond Gorinchem. Omdat Rivas de aanbesteding verloor, moest ze huishoudelijke hulpen ontslaan. In de uitspraak stelt de rechter nu dat Rivas terecht eist dat de andere aanbieders de hulpen tegen de bestaande arbeidsvoorwaarden moeten overnemen. De rechter ging niet mee in de eis van Rivas dat maandag 17 december alle thuishulpen al over zouden moeten zijn naar hun nieuwe werkgevers. De partijen gaan in gesprek over het overdragen van de huishoudelijke hulpen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.