Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

RKZ ziet af van nieuwbouwplannen

Mark van Dorresteijn
Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) gaat er nu van uit dat het in de toekomst in Beverwijk blijft. De nieuwbouwplannen op het terrein Tolhek in Heemskerk zijn daarom in de ijskast gezet.
RKZ ziet af van nieuwbouwplannen

Het gewijzigde plan werd afgelopen dinsdag bekendgemaakt in een gesprek met wethouders van de gemeente Heemskerk. Die betreuren het feit dat het RKZ de nieuwbouwplannen bevriest, maar ze hebben begrip voor de overwegingen. De gemeente zal zich buigen over de ontstane situatie en beraadt zich over de herontwikkeling van het gebied.

Koelkast

Het Rode Kruis Ziekenhuis maakte onlangs bekend samenwerking met de MCA Gemini Groep te onderzoeken. ‘Pas als dit concreet vorm krijgt, kan een beslissing over eventuele nieuwbouw worden genomen’, vertelt de woordvoering van het ziekenhuis. ‘De huidige landelijke discussie over enerzijds concentratie van bepaalde vormen van zorg in een aantal ziekenhuizen en anderzijds juist spreiding van andere vormen van zorg, maakt ook dat nieuwbouw een minder voor de hand liggende optie is.’

Andere redenen

Andere redenen zijn dat banken inmiddels veel minder happig zijn om nieuwbouw van ziekenhuizen te financieren. Daarnaast heeft het RKZ de afgelopen periode de voorzieningen aangepast aan de eisen van deze tijd en is met een aanbouw enige extra ruimte gecreëerd. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: RKZ )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.