ROAZ neemt leiding ziekenhuis bij griepnood

Bij grote capaciteitsproblemen door griep neemt het dagelijks bestuur van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) de leiding van het ziekenhuisbestuur over om de coördinatie van zieke patiënten te regelen. Dat is een van de stappen van het beheersplan van het ROAZ en geldt alleen in noodsituaties, zoals die vorig griepseizoen zijn voorgekomen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dat het dagelijks bestuur van het ROAZ de leiding overneemt, is nodig omdat alleen zij dan het overzicht hebben van de capaciteit van alle ziekenhuizen in een regio. Het dagelijks bestuur van het ROAZ bepaalt dan welke zorg waar plaatsvindt. De electieve of planbare zorg kan volledig worden stopgezet in een ziekenhuis. Ook kan een spoedeisende hulp worden gesloten om met het seh-personeel te kunnen poolen. Bestuursvoorzitter van het Erasmus MC en voorzitter van het ROAZ, Ernst Kuipers: ‘Dat is een vergaande maatregel, maar noodsituaties zijn vorig jaar voorgekomen. Op die momenten heb je elkaar nodig.’

Schade en schande

De

0
1940

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.