Robbe: ‘Aanbesteding zorg is niet verplicht’

Nederlandse gemeenten zijn niet verplicht om de zorg in het sociaal domein aan te besteden. Er zijn andere manieren om de dienstverlening goed te regelen binnen de bestaande infrastructuur. Dat zegt advocaat Tim Robbe.
TimRobbeNieuw400.png
Foto: Tim Robbe

Afgelopen week publiceerde NRC een artikel over de gemeente Rotterdam, waarin wethouders aan de bel trokken over de aanbesteding van zorg. Ze waren bang dat de Europese aanbesteding zorgrelaties tussen bijvoorbeeld psychiaters in de jeugd-ggz en cliënten zou verstoren en wijkteams uit elkaar zou trekken, net nu die op elkaar ingespeeld begonnen te raken.

‘Het zit toch wat anders’, zegt Robbe, advocaat bij Aboukir & Robbe Advocaten. ‘Gemeenten zijn namelijk helemaal niet verplicht om de zorg in het sociaal domein aan te besteden. In de Jeugdwet staat alleen dat de gemeente ervoor moet zorgen dat er voorzieningen zijn voor

1
790

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.