Robbe: ‘Aanbesteding zorg is niet verplicht’

Nederlandse gemeenten zijn niet verplicht om de zorg in het sociaal domein aan te besteden. Er zijn andere manieren om de dienstverlening goed te regelen binnen de bestaande infrastructuur. Dat zegt advocaat Tim Robbe.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
TimRobbeNieuw400.png
Foto: Tim Robbe

Afgelopen week publiceerde NRC een artikel over de gemeente Rotterdam, waarin wethouders aan de bel trokken over de aanbesteding van zorg. Ze waren bang dat de Europese aanbesteding zorgrelaties tussen bijvoorbeeld psychiaters in de jeugd-ggz en cliënten zou verstoren en wijkteams uit elkaar zou trekken, net nu die op elkaar ingespeeld begonnen te raken.

‘Het zit toch wat anders’, zegt Robbe, advocaat bij Aboukir & Robbe Advocaten. ‘Gemeenten zijn namelijk helemaal niet verplicht om de zorg in het sociaal domein aan te besteden. In de Jeugdwet staat alleen dat de gemeente ervoor moet zorgen dat er voorzieningen zijn voor

1
1047

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Dit klopt. Het zijn van die grijze gebieden waar overheden graag mee werken. Wel hebben gemeentes de plicht om voor een goed 'alternatief' te zorgen. Maar hoe 'goed' dat staat ook nergens beschreven. Kortom de consument is de 'SIGAAR' Zoals altijd trouwens.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.