Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Röpcke-Zweers Ziekenhuis onderzoekt mogelijkheden pps

HARDENBERG - Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg onderzoekt de mogelijkheden voor publiek private samenwerking (pps) bij bouwactiviteiten.

Begin 2005 liet het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda weten af te zien van het gebruik van pps bij de bouw van een nieuw ziekenhuis. De nieuwbouwplannen waren al in een te ver gevorderd stadium, waardoor de mogelijke winst van pps beperkt was. Sindsdien is het ministerie van Financiën op zoek naar een ziekenhuis dat als pilot wil fungeren voor pps in de zorg. Zoals het er nu naar uitziet heeft Financiën met het Röpcke-Zweers Ziekenhuis een nieuwe kandidaat gevonden voor een dergelijk pps-onderzoek.

Consortium

Bij pps worden niet-medische taken – zoals huisvesting, schoonmaak en automatisering – uitbesteed aan een consortium van commerciële bedrijven. In opdracht van de ministeries van Financiën en VWS is in 2004 onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van pps bij de nieuwbouwplannen van het Groene Hart Ziekenhuis. Uit dit onderzoek blijkt dat pps aanzienlijke kostenbesparingen kan opleveren. Voorwaarde is wel dat er sprake is van een behoorlijke mate van marktwerking. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.