Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ruwaard van Putten bijna overgenomen

Mark van Dorresteijn
De gesprekken over een overname van het financieel wankele Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse zijn in een vergevorderd stadium en bijna afgerond. Dat meldt persbureau Novum.
Ruwaard van Putten bijna overgenomen
Foto: ANP - Arie Kievit

Welke partijen in beeld zijn, wil een woordvoerder van het ziekenhuis niet zeggen. ‘Het is een klein aantal. Het zal nog enkele weken duren voor er uitsluitsel is.’

Zelfstandigheid

Eind vorig jaar werd duidelijk dat het Ruwaard niet langer zelfstandig kon blijven. Gesprekken met het Maasstad ziekenhuis, Ikazia ziekenhuis en het Van Weel Bethesda liepen op niets uit. Toch is er goede hoop voor de honderdduizend patiënten die zich jaarlijks laten behandelen in het ziekenhuis. Volgens de woordvoerder steunen ook de verzekeraars het overnamemodel en zullen de zorg blijven vergoeden.

Verlies

Het Ruwaard maakte in 2011 een verlies van vijf miljoen euro op een omzet van bijna 67 miljoen. De jaarcijfers over 2012 zijn er nog niet. RTV Rijnmond laat in een bericht weten dat het ziekenhuis over 2012 een verlies maakt van 30 miljoen, maar de woordvoerder noemt dat ‘flauwekul’.

2 REACTIES

  1. Vandaag 24juni is een ziekenhuis Failliet ! ! ! Met 40 , veertig miljoen euro’s schuld. De politiek heeft haar zin . De Zorg is nu duidelijk gefundeerd op het DRIJFZAND van de marktwerking en……zakt nu ook langzamerhand zelf in deze faillissements-poel. Verschrikkelijk voor de bestuurders en managers die nu helaas hun ontslagvergoedingen moeten innen . Gelukkig blijft er voor het personeel nog wel wat hout om op te bijten . Voor de onbetaalde rekeningen van de leveranciers geldt : dikke pusbult eigen schuld ? ?

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.