Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

’s Heeren Loo stopt project na onderzoek

Zorginstelling 's Heeren Loo in Ermelo stopt per direct met een project waarbij licht verstandelijk gehandicapte jongeren met gedragsproblemen worden begeleid. Aanleiding daarvoor is een onderzoeksrapport van een onafhankelijke commissie die een gebrek aan leiding en ongeschikte huisvesting in de instelling vaststelde.

De zorginstelling werd onderzocht nadat er in mei dit jaar een ernstige mishandeling had plaatsgevonden waarbij een bewoner in coma raakte. Volgens het rapport, dat de commissie gisteren naar buiten heeft gebracht, heeft ’s Heeren Loo een inschattingsfout gemaakt ten aanzien van de verwondingen en waren ten tijde van het incident functionarissen op cruciale posities vrij.

Coma

In mei van dit jaar heeft een 16-jarige autistische bewoner een 19-jarige medebewoonster na een verschil van mening in coma kunnen slaan, omdat er een tussendeur op slot zat en de begeleiders hem niet hoorden. De 16-jarige had voorafgaand aan het voorval op de deur gebonkt om de begeleiders te waarschuwen.

‘Geweld komt vaker voor’

Actualiteitenrubriek Eén Vandaag schetste dinsdagavond in een rapportage het beeld dat geweld vaker zou voorkomen tussen bewoners van ’s Heeren Loo. De voorzitter van de raad van bestuur van de zorginstelling Anton Westerlaken reageert hierop: “Wij herkennen ons niet in dit beeld, maar willen signalen die hierop wijzen absoluut serieus nemen. Daarom zullen wij een nader onderzoek instellen”.

Onvoldoende besef

Volgens het bestuur van de zorginstelling maakt het rapport duidelijk dat het project vanaf het begin een valse start heeft gehad. Zo was er “onvoldoende besef wat deze zorg van medewerkers vraagt”, aldus het bestuur. (ANP)

Lees ook:

Onderzoek naar mishandeling bij ’s Heeren Loo

Van falissement naar A-status

‘Van faillissement naar A-status’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.