Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Scheper, Bethesda en Refaja fuseren stafbestuur

Mark van Dorresteijn
De ziekenhuizen Scheper, Bethesda en Refaja hebben het stafbestuur met terugwerkende kracht per 1 januari 2014 gefuseerd. Dat betekent dat de 250 medisch specialisten worden vertegenwoordigd door het stafbestuur van Zorggroep Leveste Middenveld, waar de ziekenhuislocaties in zijn verenigd.
Scheper

Het stafbestuur bestaat uit zes leden, voornamelijk afkomstig uit de vorige drie stafbesturen. Chirurg Marco Dam is voorzitter van het stafbestuur. Hij ziet het komende jaar met veel vertrouwen tegemoet. ‘We hebben ons doel gehaald. Afgelopen voorjaar besloten we op 1 januari 2014 te willen fuseren. En dat is gelukt! Op alle drie de locaties was de overgrote meerderheid van de medische staven vóór een fusie van de stafbesturen. Kortom, er is een breed draagvlak voor ons stafbestuur.’

Verdeling portefeuilles

Inmiddels zijn alle formaliteiten rond en is het stafbestuur met terugwerkende kracht gefuseerd per 1 januari 2014. De portefeuilles zijn locatieoverstijgend verdeeld. Dat betekent dat de medisch specialisten hun taken uniform en over drie ziekenhuislocaties zullen oppakken. Het stafbestuur en de raad van bestuur streven gezamenlijk naar goede, veilige, betaalbare en toegankelijke ziekenhuiszorg voor de inwoners van de regio, dicht bij huis.

Zorggroep Leveste Middenveld

De fusie tussen Leveste en Zorggroep Middenveld Drenthe werd op 1 januari 2010 een feit. Op die datum werd een nieuwe bestuursholding opgericht met daaronder vier zelfstandige werkmaatschappijen: Ziekenhuis Bethesda en Stichting Zorgpalet in Hoogeveen en het Scheper Ziekenhuis en Leveste Care in Emmen. De nieuwe zorgcombinatie werd opgericht vanwege de voordelen op het gebied van kwaliteit en doelmatigheid.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.