Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schermers en Bijwaard in toezicht Allerzorg

Mark van Dorresteijn
Janneke Schermers en Max Bijwaard zijn per 4 juni toegetreden tot de raad van toezicht van Allerzorg. Schermers beheert de portefeuille kwaliteit van zorg en Bijwaard de portefeuille externe ontwikkelingen en strategische relaties.
Schermers en Bijwaard in toezicht Allerzorg
Foto: stockxchng

Met het vrijwillige vertrek van Jan van Alphen na één zittingstermijn en de komst van Schermers en Bijwaard als nieuwe leden, telt de raad van commissarissen nu in totaal vier leden. Peter Tersteeg en Henk Moesbergen (voorzitter) blijven aan.

Janneke Schermers

Schermers is universitair docent publieke gezondheidszorg, adviseur en toezichthouder in de zorg. Naast lid van de raad van toezicht van Allerzorg is zij lid van de raad van commissarissen van het Ikazia ziekenhuis en lid van de raad van toezicht van Medisch Centrum Amstelveen, Cardia en Warande. Voorheen was zij werkzaam als medisch specialist, inspecteur gezondheidszorg, wethouder en locoburgemeester van de gemeente Bunnik met als portefeuille zorg en welzijn en lid

van de Tweede Kamer der Staten Generaal voor het CDA met als aandachtsgebied gezondheidszorg.

Max Bijwaard

Bijwaard was tot voor kort senior Manager Zorginkoop Langdurige Zorg bij Achmea, lid van de commissie AWBZ van Zorgverzekeraars Nederland en lid van het Platform voor Maatschappelijke Innovatie. Voorheen is hij werkzaam geweest bij de brancheorganisatie ‘Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland’. Vanaf 1991 is hij werkzaam in de gezondheidszorg. Na een actieve periode als praktiserend fysiotherapeut heeft hij ervaring opgedaan bij zorgverzekeraars en farmaceutische bedrijven.

Allerzorg

Allerzorg is specialist in zorg thuis. Met het leveren van wijkverpleging, kraamzorg, kindzorg, wondzorg, begeleiding, palliatieve zorg, woonzorg en specialistische zorg thuis (o.a. infusietherapie) biedt Allerzorg een breed aanbod aan zorg. Het leveren van specialistische zorg thuis is waar Allerzorg sinds 2014 waarvan het leveren van infuustherapie thuis de meest recente ontwikkeling is.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.