Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Schippers bekijkt komst interim-directeur Maasstad

Mark van Dorresteijn
Minister Edith Schippers van VWS laat uitzoeken welke juridische mogelijkheden zij heeft om zich te bemoeien met de benoeming van interim-directeur Peter Weeda bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Ze doet de uitspraak nadat de PVV en de SP tegen zijn aanstelling hadden geprotesteerd, omdat Weeda elders al zeker een keer met een gouden handdruk zou zijn ontslagen.
Schippers bekijkt komst interim-directeur Maasstad

Schippers laat uitzoeken wat er mogelijk is voordat zij conclusies wil trekken en Kamervragen beantwoordt. Dat stelde de bewindsvrouw gisteren na een ministersberaad over Prinsjesdag.

Vervanger

Weeda vervangt als interim-directeur in het Maasstad Ziekenhuis de opgestapte directeur Paul Smits. In het ziekenhuis zijn 28 mensen overleden die besmet waren met de Klebsiellabacterie. Weeda was al lid van de raad van toezicht van het ziekenhuis. Volgens de SP heeft die raad gefaald en is Weeda daarom geen goede vervanger van Smits. De SP noemde Weeda eerder ‘een beruchte graaier’. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Schadeclaims in voorbereiding tegen Maasstad

Ophef rond benoeming interim-directeur Maasstad

Maand lang geen besmettingen in Maasstad

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Mijn voorkeur is , dat je moet kiezen voor Kwaliteit . Als Minister kies je voor een Manager die een CV heeft met resultaten ,want daar gaat het om. Zelf ,in mijn arbeidsverleden regelmatig sollicitatie-gesprekken gevoerd met o.a. RvB ; etc..Mijn eerste indruk was binnen 1 min. bepaald of iemand wel of niet geschikt zal zijn.De eerste indruk is bepalend.

  3. Dit is een duidelijke afkeuring van het keuze van het RvT om Weeda te benoemen. Immers, Schippers weet dat ze geen bevoegdheid heeft en had dat ook direct in de Tweede Kamer duidelijk kunnen maken. Door te onderzoeken wat er mogelijk is gaat de minister in ieder geval mee met de kritiek, en geeft ze aan dat ze de aanstelling afkeurt. Hoeveel signalen heeft de RvT nog nodig?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.