Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Schippers: ‘Er was geen rapport over declaratiefraude’

Het zogenoemde Pincet-rapport over zorgfraude in de zorg was een analyse van een mislukte werkgroep in plaats van een volwaardig onderzoek. Dit zegt minister Edith Schippers van VWS tijdens het debat over declaratiefraude in de zorg. Hiermee verweert de minister zicht tegen kritiek van de Kamer dat zij parlementariërs verkeerd heeft ingelicht over zorgfraude.
Schippers: ‘Er was geen rapport over declaratiefraude’

Tijdens het debat over fraude in de zorg wordt minister Schippers fel aangevallen door de oppositie naar aanleiding van een rapport dat deze week door RTL Nieuws boven water is gebracht; het Pincet-rapport. In dit rapport worden gaten in het declaratiesysteem voor ziekenhuiszorg aangewezen waardoor het stelsel fraudegevoelig is. Schippers zou dit rapport lang in een bureaula hebben laten liggen en een conclusie uit een conceptversie hebben verwijderd. ‘Het is een grote misvatting dat ik Pincet niet gedeeld zou hebben met de Kamer. Het stuk van RTL is het product van een werkgroep die het doel had om aan te

14
20

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.