Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Schippers leidt economische missie naar China

Mark van Dorresteijn
Minister Schippers van VWS leidt binnenkort een economische missie naar China. Samen met 25 Nederlandse bedrijven en instellingen in de gezondheidszorg bezoekt ze het land van 9 tot en met 13 september.
Schippers leidt economische missie naar China

Met haar Chinese ambtgenoot Li Bin zal ze een overeenkomst tekenen over nauwere samenwerking op het gebied van de gezondheidszorg. De Nederlandse bedrijven en instellingen die mee reizen zijn met name actief op het gebied van de medische en biotechnologie; management, ontwerp, en inrichting van ziekenhuizen; e-health; revalidatie en technologie op het gebied van hart- en vaatziekten.

Zakenpartners

De missie bezoekt in Beijing, Shanghai en Chengdu bedrijven, ziekenhuizen en wetenschappelijke instituten. De Nederlandse bedrijven en instellingen krijgen de gelegenheid rechtstreeks in contact te komen met potentiële Chinese zakenpartners. Schippers zal in gesprekken met Chinese autoriteiten de belangen van de Nederlandse ‘life sciences & health sector’ behartigen, aldus een persbericht van haar ministerie. Op de openingssessie van een speciaal georganiseerd Chinees-Nederlands seminar over gezondheidszorg houdt de minister een toespraak voor circa tweehonderd beslissers in de Chinese gezondheidszorg.

Groei

De Chinese markt voor medische hulpmiddelen, farmaceutische producten en ziekenhuisbouw groeit momenteel drie keer zo snel als het bruto binnenlands product en is daarmee de snelst groeiende sector binnen de Chinese economie. Life sciences & health is een van de negen topsectoren waarin het kabinet streeft naar verdere groei. Het gaat in deze innovatieve sector onder meer om biofarma, medische technologie, e-health, infrastructuur en voeding- en gezondheidsproducten.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dat Truus Schippers maar zorgt dat hier de verpleeg en zorginstellingen goed functioneren.
    Mijn hoop is nog dat daar de langdurig zorgpatienten in China op tijd de medicijnen krijgen, goed eten, naar buiten mogen, vaak gewassen worden, op tijd naar het toilet gaan EN ERAF e.d. DAN KOMT DAT MISSCHIEN HIER OOK.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.