Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties13

Schippers ligt op ramkoers met ggz

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het overleg tussen GGZ Nederland en minister Edith Schippers van VWS over het bestuurlijk akkoord heeft niets opgeleverd. Schippers zou de bezuinigingen van 330 miljoen euro weer op tafel hebben gelegd.
Schippers ligt op ramkoers met ggz
Premium

Dat melden bronnen rond het

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  13 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. ‘Ze (Schippers) wees GGZ Nederland erop dat het bestuurlijk akkoord voor beide partijen ongemakken en voordelen biedt.’ Over de patiënten hoor ik haar niet! Die staan in de kou, evenals de samenleving, met als gevolg meer situaties zoals Bart van U. en Tarik Z.

  3. De VVD en haar leden zijn geil op macht en slechts aan het bewind t.b.v. de grote graaiers met de diepe zakken. Mevr. Schippers is er daarom slechts op uit om de geldverslindende verzekeraars aan haar kant te houden. Dat ze daarvoor haar zgn. macht gebruikt behoeft niemand te verbazen want w.s. ligt er al een mooie, veel euro’s opleverende baan bij de zorgverzekeraars voor haar in het verschiet.
   Laat daarom op 18 maart weten we dat we de partijen van de graaiers meer dan zat zijn.

  4. Beste minister Schippers. Bij deze een vraag van een zeer onzekere patiënt uit de GGZ. Ik kom uit een familie met merkwaardige afwijkende genen. Velen uit onze familie hebben de neiging om regelmatig psychotisch te worden. Ik ook. De behandeling voor deze chronische aandoening is beter dan 50 jaar geleden. Menselijker. Alsjeblieft Mw. schippers zet uw trots opzij, dat is met veel moeite bereikt. Laat patiënten en behandelaars op deze weg verder gaan. Prima dat er wat minder bedden beschikbaar zijn. Er dichter bij ons ’thuis’ gewerkt moet worden. Maar nu gaat u te ver. Nu gaat het om pure macht. Stop daarmee. Doe een stapje terug. Alstublieft.

  5. Schippers is duidelijk in paniek. Nu de ZVW niet door de Eerste Kamer is aangenomen gaan alle partijen weer onderhandelen waarmee het hele onderhandelingsproces weer overnieuw begint. Inderdaad de akkoorden bestaan niet meer. Ook de zorgverzekeraars zijn al weer hun akkoorden aan het ondergraven gericht op meer macht en vooral op meer geld uit de verevening.

  6. Sorry, maar dit is wel een beetje de omgekeerde wereld. Volgens mij ligt de GGZ op ramkoers met Schippers en niet andersom! Zo heilig en goed is de GGZ niet! Luister eens goed naar cliënten die door het GGZ systeem vermalen zijn. Klantgerichtheid en effectiviteit waren en zijn vaak ver te zoeken in de ggz branche. GGZ is geen werkgelegenheidsproject, maar bedoeld om cliënten effectief te helpen.

  7. Raar gedrag van de minister, het gaat alleen maar om strijd en macht – wie niet met mij is, is tegen mij- maar niet om wat nu goed is voor de zorg. Jammer, hopelijk wordt ze snel vervangen door een meer betrokken persoon die niet zijn/ haar eigen issues afreageert in het beleid.

  8. Een duidelijk verbolgen minister, wiens beleid op meer en meer weerstand stuit, die afbreuk doet aan de vrij artsenkeuze, wiens beleid patiënten in totaliteit ernstig schaadt. Deze minister pretendeert kwaliteit, maar geeft BIG 4 geldverslindende zorgverzekeraars ruim baan en breekt de zorg af. Eerst de schuld bij de PvdA, nu de GGZ. De schuld bij een ander leggen dus. Wat volgt is niet onderbouwde financiële pressie. Echter is het maatschappelijke debat al in volle gang, artsen, wetenschappers, patiënten en langzaam ook de politiek komen in opstand. De marktwerking faalt, de zorg wordt duurder, eigen risico stijgt, zorg wordt uitgekleed, kwaliteit verbeterd niet, er ontstaat een tweedeling in de maatschappij. En jaarlijks betaalt Nederland miljarden aan de zorgverzekeraar. Voor minder zorg en meer reclame. Hoe kun je spreken van een minister met hart voor de volksgezondheid, als deze zorg onbereikbaar wordt en niet verbeterd? Maart stemmen! Schande!

  9. Het zou mooi zijn als er weer eens een minister op volksgezondheid zit die de zorg voor de mensen belangrijker vindt dan het eigen ego. Schippers heeft afgedaan. Ze brengt de zorg veel schade toe en zet kampen (verzekeraars – zorgverleners – zorgklanten) met haar beleid tegen elkaar op. Gelukkig hebben we in maart een eerste kans om haar dit te laten weten via het stemhokje.

  10. Schippers lijkt zelf een persoonlijkheidsstoornis te hebben, nl. grootheidswaan. Ze lijkt blind voor wat ze doet,nl. klasse gez. zorg invoeren, afbreuk, en het primaire doel gez. zorg voor iedereen uit het oog te verliezen. Ze heeft niets met zorg, alleen met haar functie met de daarbij behorende status.
   Laat ze toch gauw iets anders gaan doen. Een functie bij een bank b.v.., waar ze meer onschendbaarheid heeft en voor de functie kan gaan.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.