Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Schippers: nullijn voor ggz mag

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Verzekeraars mogen van minister Schippers van VWS inzetten op de nullijn bij de zorginkoop curatieve ggz. Compensatie van lonen en prijzen is geen vanzelfsprekendheid.
Schippers: nullijn voor ggz mag
Foto: Ministerie van VWS

Dat zegt Schippers in antwoord op

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Erg jammer dat de GGZ het zelf bederft en wel voor de patiënten die de zorg zo verschrikkelijk hard nodig hebben. Maar ook met de nullijn komen er nog wel uit hoor. Voorbeeld:
   Rekening GGZ-behandeling opgevraagd. Vreselijk geschrokken: € 750,– gedeclareerd voor uitlenen daglichtlamp voor thuis! Na protest: wordt gecrediteerd naar zorgverzekeraar! Belachelijk veel ‘indirecte tijd’, in geen verhouding tot de zwaarte en het aantal uren van de behandeling. Niet gemaakte behandeltijd vermeld. Reistijd als behandeltijd, ook als naar huis kan worden gegaan.
   Geloven jullie dat dit de enige declaratie is die zo werd opgesteld???

  2. Lees alle reacties
  3. Deze minister houdt niet van de GGZ. Sterker nog: eigenlijk vindt ze dat GGZ-klachten overdreven zijn en dat mensen niet moeten zeuren. Zie haar eerdere opmerkingen dat veel GGZ-klachten gewoon in de privésfeer moeten worden opgelost.
   Na de doodsklap in voorbereiding van het CVZ – bedacht op VWS – kiest de minister hier voor verdere langzame verwurging van de sector.
   Zorg en mensen tellen voor haar niet; allen nog het budget van VWS en zorgverzekeraars. De laatste krijgen van haar vrij spel en de Kamer kijkt toe.
   In een markteconomie beslist de Kamer immers niet over prijzen. Patiënten zijn zo koopwaar geworden. Hoezo beschaafde natie?

  4. Onbegrijpelijke beleidslijn. Schippers lijkt inderdaad verlengstuk / spreekbuis van de verzekeraars. Hoe kan een hoofdlijnen akkoord afspraak van max 2,5% groei gecombineerd worden met deze nullijn ( die feitelijk een minlijn is)?? En geldt dit alleen voor de Ggz? Hoe zit het met de groei in de somatische zorg?

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.